تبلیغات
باغ بینش - سالانه چقدر گندم برای سبز شدن سبزه نابود می‌شود؟

باغ بینش - سالانه چقدر گندم برای سبز شدن سبزه نابود می‌شود؟

یا امام علی علیه السلام در ی که به باغ بینش ما گشودی هزار بار خیبری تر است

یا امام علی علیه السلام در ی که به باغ بینش ما گشودی هزار بار خیبری تر است

باغ بینش - سالانه چقدر گندم برای سبز شدن سبزه نابود می‌شود؟ یا امام علی علیه السلام در ی که به باغ بینش ما گشودی هزار بار خیبری تر است

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
کاشت سبزه برای سفره هفت سین یکی از آداب قدیمی نوروز به شمار می‌آید که این سنت هر ساله موجب از بین رفتن چندین تن گندم از چرخ طبیعت و روانه شدن آن به پارک‌ها و جوی‌های آب می‌شود که می‌توان به جای گندم از روش‌های جایگزین برای تهیه سبزه استفاده کرد.
 با نزدیک شدن به ایام نوروز خانواده‌ها در صدد برای تهیه اقلام سفره هفت سین خود از سمنو و سنجد گرفته تا ماهی قرمز و سبزه هستند.
 
به گزارش میزان در این میان اغلب خانواده‌ها سعی می‌کنند که سبزه سفره هفت سین را خودشان سبز کنند و در این بین بازاری برای فروش سبزه در بیرون از منزل نیز ایجاد کنند و سود خوبی از این کار به جیب می‌زنند.
 
اما این سبزه شاداب اتفاق تلخی را برای استراتژیک‌ترین محصول کشاورزی رقم می‌زند، چرا که اگر هر یک از ۲۴ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۱۳۳ خانوار ایرانی حدود ۳۰۰ گرم گندم برای سبزه سفره هفت‌سین خریداری کنند، در واقع بیش از ۷۲۵۵ تن گندم به سبزه و بعد از ۱۳ روز به زباله تبدیل می‌شود.
 
البته اگر بخواهیم میانگین قیمت‌های داخلی، خارجی و نرخ خرید تضمینی گندم را برای ارزشیابی این میزان گندم ضایع شده در نظر بگیریم، می‌توان گفت: به طور متوسط هر ۳۰۰ گرم گندم حدود ۵۰۰ تومان در بازار مصرف به دست مردم می‌رسد و اگر بر این اساس قیمت میزان گندم مصرفی سفره هفت‌سین ایرانیان را محاسبه کنیم در واقع ایرانیان در ایام نوروز هر سال ۱۲ میلیارد و ۹۲ میلیون و ۵۶۶ هزار تومان هزینه روی دست بخش کشاورزی می‌گذارند.
 
در حالی که می‌توان به جای گندم از دیگر گیاهان برای سبزه سفره هفت‌سین استفاده کرد یا حتی به گفته کارشناسان می‌توان به جای دور انداختن و آلوده‌کردن محیط زیست آن را در فضا‌های تعیین شده بکارند تا شاید فرهنگ‌سازی برای توسعه فضای سبز باشد و یا به عنوان علوفه دام‌ها از آن استفاده شود که متاسفانه کسی از این طرح استقبال نکرد و هر ساله شاهد روانه شدن چندین تن گندم به زباله دانی‌ها هستیم.
 
به نظر می‌رسد هزینه‌های هنگفت این چنینی برای زنده نگاه داشتن رسوم قدیمی کار منطقی و عاقلانه‌ای به نظر نمی‌رسد، زیرا به هدر رفتن این میزان هزینه برای تهیه هفت‌سین می‌تواند به افراد بی‌بضاعت با نزدیکی به شب عید اختصاص داده شود و یا این هزینه با کاشت سایر دانه‌های سبز، چون لیمو، نارنج، عدس به حداقل ممکن برسد.

اما علاوه بر ایجاد شغل برای برخی از افراد از هفت‌سین شب عید، برخی از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند سبزه عید را براساس رسوم قدیمی در خانه بزرگ‌تر سبز کنند به همین دلیل این هزینه نیز به هزینه میلیاردی برای تهیه سبزه اضافه می‌شود.

گزارش میدانی خبرنگار میزان از بازار شب عید حاکی از بازار داغ سبزه فروشان در سطح شهر است که قیمت این سبزه‌ها حداقل از ۵ هزار تومان شروع و تا ۲۰ هزار تومان بسته به پر پشتی و جای تهیه سبزه نیز تغییر می‌کند که قیمت این سبزه‌های گران در شب عید حتی به هزار تومان نیز می‌رسد.

یکی از فروشندگان سبزه شب عید در توضیح بازار سبزه در حدود ۲۰ روز قبل از ایام نوروز گفت: هزینه تهیه سبزه و ظرف مربوط به آن برای ما ۲ هزار تومان تمام می‌شود و باید حداقل دو ماه قبل کاشت آن را شروع تا به شب عید برسد، اما جدیدا گندم‌های آماده هم در بازار است که یک هفته سبز می‌شوند، ولی زیبایی سبزه با گندم را ندارند.

این فروشنده ادامه داد: حداقل قیمت فروش این سبزه‌ها در شب‌های عید ۵ هزار تومان است که حداقل سود ۳ هزار تومانی برای ما دارد، ولی در شب عید این سبز‌ها را به ارزان‌ترین قیمت نیز می‌فروشیم، چون بعد از تحویل سال این سبزه‌ها ارزش ندارد و باید دور ریخته شود.



تاریخ : پنجشنبه 10 اسفند 1396 | 04:21 ب.ظ | نویسنده : احمد صادقی منش | نظرات
.: Weblog Themes By Slide Skin:.